10× více produktů za nejlepší ceny
10× více produktů za nejlepší ceny

Kuchařky

Není univerzálnějších knih, než jsou kuchařky. Lidstvo odjakživa rozdělovaly různé jazyky, politická přesvědčení i náboženství. Láska k dobrému jídlu nás naopak všechny spojuje. A to i když jde o jídlo exotičtější – koneckonců, nejen knedlíky živ je člověk. U nás najdete široký výběr kuchařek s tisíci receptů, které uspokojí i ty nejnáročnější chutě.

Buďte
a nakupujte s dopravou ZDARMA
0
měsíčně
Upřesnit parametry
Anderson Tim: Japonská kuchyně Andrea Burešová Lišková: Cukrařinka: pečeme s láskou
Anderson Tim: Japonská kuchyně

Sedm ingrediencí a tato kniha stačí k tomu, abyste se stali mistry japonské kuchyně! Přiznejme si to: japonské pokrmy vypadají lákavě a omamují barvami a exotickými vůněmi a chutí.

můžete mít 20.6. - 25.6.

András Csizmadia: Varíme a pečieme pod holým nebom Andrea Burešová Lišková: Cukrařinka: pečeme s láskou
András Csizmadia: Varíme a pečieme pod holým nebom

Príprava jedál pod holým nebom je zakódovaná v génoch človeka a v jeho kolektívnom podvedomí. Posledné desaťročia táto oblasť zažíva skutočnú revolúciu.

můžete mít 6.6. - 7.6.

Andrea Burešová Lišková: Cukrařinka: pečeme s láskou Andrea Burešová Lišková: Cukrařinka: pečeme s láskou
Andrea Burešová Lišková: Cukrařinka: pečeme s láskou

Když se Andree Liškové narodili synové, začala jim péct dorty a tvořit pro ně postavičky z marcipánu. Z koníčku se postupně stala vášeň a z vášně profese. Nechte se také inspirovat jejími sladkými uměleckými díly!

můžete mít 5.6. - 6.6.

Andrea Ernyeiová;Pavlína Šulcová: Nebojte se gefilte fiš - židovská kuchařka Andrea Ernyeiová;Pavlína Šulcová: Nebojte se gefilte fiš - židovská kuchařka
Andrea Ernyeiová;Pavlína Šulcová: Nebojte se gefilte fiš - židovská kuchařka

Říká se, že židovství je o jídle a vyvedení z Egypta. To potvrdí každý, kdo židovské svátky slaví nebo nějaký zažil. Řada aškenázských receptů však působí velmi komplikovaně a pokud se je nenaučíte doma od babičky, často si na ně netroufnete.

můžete mít 10.6. - 12.6.

Andrea Hubáčková: Víno na talíři Andrea Ernyeiová;Pavlína Šulcová: Nebojte se gefilte fiš - židovská kuchařka
Andrea Hubáčková: Víno na talíři

Přijde-li řeč na víno, myslí se většinou nápoj. Jako nápoj je známo již od doby kamenné a za antiky se pilo přímo masově. Jeho obliba přetrvala dodnes a neoslabilo ji ani pivo. Výrazná chuť otevřela vínu cestu i mimo sklenku a to do kuchařského hrnce a na talíř.

můžete mít 6.6. - 7.6.

Andrea Paskerová: Maminčiny recepty Andrea Ernyeiová;Pavlína Šulcová: Nebojte se gefilte fiš - židovská kuchařka
Andrea Paskerová: Maminčiny recepty

Tato domácí kuchařka vychází z osobních zkušeností autorky při každodenní přípravě jídla pro svou rodinu.

můžete mít 5.6. - 6.6.

Andrea Peková: Luštěniny + hrášek a fazolky Aneta Orosiová: S Anetou a Janicou Čo na srdci, to na jazyku
Andrea Peková: Luštěniny + hrášek a fazolky

Luštěniny patří mezi nejstarší pěstované rostliny a během lidské historie se staly důležitou potravinou. Jako potravina bohatá na vlákninu, bílkoviny a mnoho vitálních látek, a přitom chudá na energii, našly luštěniny své uplatnění i v moderní zdravé výživě.

můžete mít 6.6. - 7.6.

Andy Brunning: Proč pláčeme při krájení cibule? Aneta Orosiová: S Anetou a Janicou Čo na srdci, to na jazyku
Andy Brunning: Proč pláčeme při krájení cibule?

Všichni vnímáme pomocí smyslů různé vlastnosti běžných potravin a nápojů, ale položili jsme si někdy otázku, jaké se za nimi skrývají chemické a fyzikální pochody?

můžete mít 12.6. - 14.6.

Aneta Orosiová: S Anetou a Janicou Čo na srdci, to na jazyku Aneta Orosiová: S Anetou a Janicou Čo na srdci, to na jazyku
Aneta Orosiová: S Anetou a Janicou Čo na srdci, to na jazyku

Vraví sa, že jedlo je liek, ale i to, že jedlo spája. Nás dve teda určite spojilo. Dokonca aj vyliečilo. Z vlastnej skúsenosti môžeme prezradiť, že bez dobrého a kvalitného jedla deň nie je ani náhodou kompletný.

můžete mít 6.6. - 7.6.

Angelika Iliesová: Vaříme na pánvi - Jak na to Angelo Menta: Vášeň pro grilování - Nejlepší recepty, rady a techniky
Angelika Iliesová: Vaříme na pánvi - Jak na to

Stěží se najde jiné kuchyňské náčiní, které by bylo tak všestranné – vždyť pánev se dá použít jak na pozvolné, tak i na rychlé smažení. Nakrájíte ingredience, dáte je na rozpálenou pánev, několik minut mícháte a je hotovo!

můžete mít 6.6. - 7.6.

Angelo Menta: Vášeň pro grilování - Nejlepší recepty, rady a techniky Angelo Menta: Vášeň pro grilování - Nejlepší recepty, rady a techniky
Angelo Menta: Vášeň pro grilování - Nejlepší recepty, rady a techniky

Německé nakladatelství pronajalo autorovi, profesionálovi v oboru grilování, na půl roku dům, kde mohl zdokonalovat recepty a degustovat s ochutnávači výsledky.

můžete mít 6.6. - 7.6.

Anikó Gergely: Culinaria Maďarsko - Kulinární průvodce Angelo Menta: Vášeň pro grilování - Nejlepší recepty, rady a techniky
Anikó Gergely: Culinaria Maďarsko - Kulinární průvodce

Druhé vydání úspěšného kulinárního průvodce maďarskou kuchyní.

můžete mít 6.6. - 7.6.

Vaříme s celebritami

Není lepšího učitele, než je mistr v oboru! Naštěstí poslední dobou spisovatelská múza přeje nejedné kuchařské kapacitě a kuchařky z pera slavných šéfkuchařů vyskakují jako houby po dešti. Knihy receptů čile sepisuje Jamie Oliver, Nigella Lawsonová (v jejích stopách úspěšně následuje také česká televizní kuchařka Karolína Kamberská) nebo Gordon Ramsay. V domácích podmínkách však přece jen větší věhlas získali naši vlastní kuchaři.

V čele gastronomických celebrit stojí bezesporu dlouhá léta „šéf“ Zdeněk Pohlreich, i když mu na paty zdařile šlape předseda Prakulu Roman Vaněk se svou řadou bílých kuchařek. Českým fenoménem je nekonečný cyklus Prostřeno!, který nedávno oslavil deset let vysílání, nebo úspěšný seriál Ohnivý kuře. Nebývalou popularitu si získala také kuchařská soutěž ve velkém stylu Masterchef, ve které nadaní amatérští kuchaři zápolí s komplexními recepty moderního kulinářství.

Vegetariánství, veganství a diety

Občas to jde i bez masa – nebo bez jiných ingrediencí. Nové tisíciletí s sebou přineslo celou řadu vědeckých poznatků o vhodné stravě. Doba pokročila a případná dieta nyní může být motivována nejen zdravotním omezením nebo snahou shodit nějaké to kilo, ale i etickým přesvědčením. Ať už je vaše motivace jakákoli, jedno je jisté; držet dietu není žádná legrace a hodí se využít veškeré pomoci, která se nabízí.

V naší sekci kuchařek najdete publikace o bezlepkové stravě, o moderních dietách jako je paleo, raw, ketodieta nebo „cukrfree“ bez využití rafinovaných cukrů, ale i o běžnějších stravovacích volbách jako je vegetariánská nebo veganská strava. Popularitu si u nás získaly především kuchařky Elly Woodward, která se specializuje nejen na veganství, ale také na green smoothies.

Občas ale člověk míní a ručička váhy, naklánějící se povážlivě doprava, mění. Češi jsou naštěstí přeborníky nejen v nabírání kil, ale také v jejich spalování. Z desítek diet, na které přísahají tisíce příznivců, si určitě vyberete. Zjevením se stala třeba kniha receptů Břicháče Toma, díky které zhubnul bezmála třicet kilo, Inspiromat Kačky Tiché, série kuchařek ze Svatojánu od Evy Francové a vaření podle Herbáře, nebo zdravé dietní recepty Karolíny Katchaby Hrubešové.

A konečně, proč si to nepřiznat – jedním z motivů, proč začínat s dietováním, může být i menší finanční (nebo časová) tíseň. Do výplaty zbývá týden a v peněžence máte průvan? Láďa Hruška, Jiří Babica nebo Matěj Pospíšil určitě rádi poradí, jak vykouzlit chutný pokrm s minimem úsilí, času a vynaložených finančních prostředků.

Exotická kuchyně

Odrazovala vás od kuchařských pokusů omezená dostupnost a vysoká cena cizokrajných ingrediencí? Věřte nám, že na zpestření jídelníčku nemusíte nutně vynakládat malé jmění. Celou řadu receptů čínské, vietnamské, italské, francouzské, mexické nebo americké kuchyně zvládnete s přehledem vykouzlit z každodenních přísad, které seženete v každém obchodě.

^ Zpátky nahoru

Přečtěte si více v naší literární kavárně